Inboedelcentrale

FAQ

Wat kost een inboedel opruiming? Waar kan ik antiek verkopen? De Inboedelcentrale probeert deze en andere veelgestelde vragen hier te beantwoorden. Zit u met een andere vraag? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Je kan ons steeds telefonisch contacteren via 0476/26.17.08. Een WhatsApp bericht of mail sturen met eventueel enkele foto’s kan ook, ons e-mailadres is: inboedelcentrale@telenet.be. Vermeld in deze mail steeds de gemeente waar de goederen zich bevinden en beschrijf of het om een appartement, rijhuis of alleenstaande woning gaat. Indien de goederen verkoopbaar zijn, plannen we een bezoek ter plaatse voor een exacte waardebepaling. Wanneer we een akkoord zijn over de prijs wordt er een ophaaldatum bepaald. De demontage van meubels, ontkoppeling van verlichting en de inpak van de kleine goederen (decoratieve objecten, porselein, serviezen, glas, textiel) gebeurt volledig door ons. U hoeft geen werk te verrichten. Alles wordt met de grootste zorg verwijderd !

Wenst u uw antieke meubelen te verkopen dan kan u steeds bij ons terecht. Als antiek opkoper kopen we uw antieke meubelen en voorwerpen. Zo kan u, indien u uw antieke spullen wil verkopen, steeds een of meerdere foto’s versturen via e-mail (inboedelcentrale@telenet.be) of WhatsApp (0476/26.17.08). Wij proberen de waarde van deze producten vervolgens zo goed mogelijk te schatten.

U kan ons steeds contacteren om de waarde van uw antiek te laten schatten. Dit door simpelweg enkel duidelijke foto’s van de goederen in kwestie door te sturen via mail. Wilt u bijvoorbeeld een antieke klok, kast, tafel, stoelen,… verkopen, dan neemt u enkele foto’s waarop de grootte en mogelijke schade van het product goed zichtbaar zijn.
Indien de goederen een waarde hebben zijn, zal de Inboedelcentrale graag ook dat deel van de inboedel opkopen. Het ontruimen of opruimen van deze inboedels gebeurt steeds met de grootste zorg.
Als opkoper van inboedel, antiek en vintage design rekenen wij bij het leegmaken van inboedels geen kosten aan. Indien het leeghalen niet lukt via de trap, wordt er voor een ladderlift gezorgd. We kunnen u wel enkel betalen voor het ontruimen en leeghalen indien we zelf hebben kunnen vaststellen dat de inboedel voor ons voldoende verkoopbare voorwerpen bevat.

Indien u meerdere foto’s heeft genomen kan het zijn dat de totale bestandsgrootte te zwaar is om als gewone bijlage door te sturen. In zulke gevallen in het aangeraden om gebruik te maken van:

1/ De website ‘WeTransfer.com’. WeTransfer is een website die het mogelijk maakt bestanden kleiner dan 2 gigabyte zonder problemen door te sturen. Is de totale bestandsgrootte toch groter dan die 2 gigabyte, dan kan je altijd je bestanden opdelen en in meerdere keren verzenden. Eenmaal op de website hoef je enkel jouw e-mailadres en het onze (inboedelcentrale@telenet.be) in te geven. Zodra deze zijn ingevuld en de bijlages zijn opgeladen, kan je deze versturen. Wanneer wij de bestanden downloaden stuurt WeTransfer je een mailtje. Hierna trachten we je zo snel mogelijk te contacteren.

2/ De smartphone app WhatsApp. Via de app kan u uw foto’s doorsturen naar ons telefoonnummer: 0476/26.17.08

Vermeld hierbij steeds de gemeente waar de objecten zich bevinden.

Inboedelcentrale - Grotehondstraat 75 - 2018 Antwerpen - inboedelcentrale@telenet.be - T: 0476 26 17 08